Doktorandi iz bazena

Published on by R. Martinovic

Priznajem, nevoljno, da taj vaterpolo i nije neki, u svetskim okvirima, popularan sport.

Priznajem i da u njemu odavno dominira 4 - 5 država, od kojih su bar tri nekada bile jedna!

I verujem da večerašnja polufinala na evropskom prvenstvu u Budimpešti nisu gledana, verovatno, nigde van poteza Panonija - Balkan - Apenini.

Međutim, to nije razlog da se ne osvrnem na ove doktore iz bazena.

Jer, ako do večeras niste znali kako se doktorira za 8 minuta, a da nije u pitanju odbrana teze na Megatrendu, Unionu, ili onom državnom, da ga ne pominjem, mislim da je ovo bila prava prilika da saznate.

A bilo je to kao kidanje živaca tokom 3 godine studija, provlačenje i hvatanje uslova na jedvite jade u oktobru dva, da biste brilijrali kao student završne godine ili apsolvent! A posle toga upisali i doktorske studije. One prave, a ne neke tamo sa mladenovačke livade ili, ne d'o Bog, preko puta šiš ćevapa.

No, rekao bih da je prolaz u finale, nesumnjivo, povezan i sa nemačkim mentalitetom. Eto šta znači poseta Angeli. Pa se vi posle zezajte...

Da se nešto pitam, ja bih svim tim momcima dao po počasni doktorat . Zaslužili su. Kamo sreće da su takvi doktorati deljeni svaki put kada je reprezentacija osvojila neku medalju. Sada bismo imali dva doktora uz reprezentaciju. Jednog iz Ministarstva omladine i sporta, a drugog iz opštine Novi Beograd.

Doduše, obzirom na to kako se utakmica u prve tri četvrtine razvijala, bio sam mišljenja, koje me i dalje okupira, da bi bilo mnogo bolje da su ova dvojica, gorepomenuta, u bazenu, nego u pacoti cipelama.

Da se zna šta su prioriteti.

A i u čemu su najbolji i čime treba da se bave.

Na kraju, Balkanac ne bi bio Balkanac kada ne bi sve ovo doveo u vezu i sa "najvažnijom sporednom stvari na svetu."

Dakle, fudbal VS. vaterpolo.

Tolika razlika u mentalnom sklopu ljudi sa istog područja koji se bave različitim sportovima mi nikada neće biti jasna. S jedne strane luzerski, a sa druge pobednički, Nigde veze!

A mi večiti optimisti iz kvalifikacija u kvalifikacije da će se to promeniti,

Pa, da probam sa jednostavnim predlogom.

Ono što Dik Advokat treba da uradi na prvom okupljanju seniorske fudbalske reprezentacije Srbije jeste da im pusti ovu vaterpolo utakmicu protiv Crne Gore. I da im je pusta pred svaki meč koji budu igrali.

Valjda će momci na suvom jednom ukapirati !

A možda i doktorirati!

MOŽDA!

Published on Sport

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post